Menu
نقشه راه مالیاتی چیست؟
نقشه راه مالیاتی یا برنامهریزی مالیاتی (Tax Planning) بهمعنای تجزیه و تحلیل یک طرح درآمدی یا وضعیت مالی شرکت از دیدگاه مالیاتی است.
هدف از برنامهریزی مالیاتی، اطمینان از این است که وضعیت مالیاتی شرکت در امنترین و بهینهترین حالت ممکن قرار بگیرد؛ و همه عناصر برنامهی مالی در همین راستا تنظیم شوند. در این برنامهریزی مواردی ازجمله زمانبندی و میزان درآمد، زمانبندی خرید و برنامهریزی برای سایر هزینهها لحاظ میشوند.
چرا باید نقشه راه مالیاتی داشته باشیم؟
بسیاری از متقاضیان خدماتی مالیاتی ما، شرکتهایی بودند که پس از چندین سال فعالیت، یکباره با مشکلات مالیاتی جدی روبهرو شدند. آنها برای حل این مشکلات به شرکتهای ارائه دهنده خدمات مالیاتی رو آوردهاند.
ما در شاخص اندیشان آتیه نگر، با بررسی این شرکتها به این نتیجه رسیدیم که اکثر آنها بلافاصله پس از شروعِ فعالیت خود، در زمینه حسابداری و مالیاتی اشتباهات بهظاهر کوچکی مرتکب شدهاند که تبعات بزرگی در پی داشته است. این اشتباهات منجر به پرداخت جریمههای مالیاتی سنگینی شده؛ این جریمهها حتی برای کسبوکارهای کوچک نیز بسیار قابل توجه بودهاند.
نکته مهم اینجاست که شما از اکثر اتفاقات بد مالیاتی که برای کسبوکارتان میافتد، حداقل یک تا دو سال بعد مطلع میشوید؛ به زبان سادهتر اگر شرکتتان امروز ناخواسته و بدون اطلاع دقیق از قوانین، یک اشتباه مالیاتی انجام دهد، متاسفانه شما حداقل تا یکی، دو سال آینده و چه بسا تا چندین سال بعد، از این اشتباه باخبر نمیشوید.
در حقیقت وقتی این مشکلات نمود پیدا میکنند که باید هزینه و زمان زیادی صرف اعتراض و رسیدگی به پروندههای مالیاتی کنید؛ البته تضمینی هم نیست که در این راه موفق شوید. کارتان وقتی سختتر خواهد شد که مسئول قبلی حسابداری و امور مالیاتی مدتی است از شرکتتان رفته و دستتان برای پیگیری و اثبات ادعا در این پروندهها تا حد بسیار زیادی بسته است.
تنظیم نقشه راه مالیاتی شما در بخش مشاوره مالیاتی شاخص اندیشان آتیه نگر
متخصصان ما در شاخص اندیشان آتیه نگر، مشاوره مالیاتی دقیقی پایهگذاری کردهاند؛ تا قبل از هر چیز با ترسیم نقشه راه مالیاتی، امنترین مسیر مالیاتی را بهشکل مخصوص و برای شرکت شما تعریف کنند. این نقشه یک زبان واحد مالیاتی فارغ از گذر زمان است. همچنین وابسته به افراد تیم حسابداری شما نیست و تغییرات درونسازمانی در آن اختلالی ایجاد نخواهد کرد. دقیقا برای شرکت شما ترسیم میشود. تصمیمهای حیاتی در این زمینه را از قبل و متناسب با شرکت شما اتخاذ میکند تا در این مسیر دچار مشکلات رایج دستوپاگیر نشوید. از جمله زیرمجموعههای این نقشه راه و خدمات مشاوره مالیاتی ما این موارد هستند:
- نحوه تنظیم صورتهای خریدوفروش؛
- تنظیم فرمت فاکتورها؛
- نحوه گردش پول در شرکت؛
- نحوه انعکاس درست رویدادها در دفاتر قانونی شرکت؛
- تعریف مدل فروش با کمترین آسیبپذیری مالیاتی؛
- و موارد دقیق دیگری که حاصل سالها تجربه ماست و به شما تقدیم خواهد شد.
متخصصان شاخص اندیشان آتیه نگر، بر قوانین و تغییرات اصول و سیستم مالیاتستانی از بنگاهها تسلط کامل دارند. بهترین مشاوره مالیاتی را با توجه به مقتضیات حوزه مالیاتی کسبوکار شما ترسیم میکنند. همچنین شما را در مسیر تجارتی امن و عاری از هرگونه استرس و خطر مالیاتی هدایت میکنند.
حلوفصل پروندههای مالیاتی شما در مشاوره مالیاتی شاخص اندیشان آتیه نگر
بسیاری صاحبان کسبوکار تصور میکنند اگر «سازمان امور مالیاتی کشور» برای آنها جریمه مالیاتی در نظر بگیرد، دیگر راه برگشتی نیست؛ اما متخصصان ما بارها ثابت کردهاند بسیاری از این اشتباهات را میتوان اصلاح کرد و نتایج پروندههای مالیاتی را تغییر داد.
اگر شما هم دچار مشکلات مالیاتی شدهاید؛ نگران نباشید؛ ما برای رفع این مشکلات در همه مراحل کنارتان هستیم:
- بررسی پروندههای مالیاتی؛
- ثبت اعتراض؛
- تنظیم لایحه دفاعی برای طرح و ارائه به هیئتها و کمیسیونهای مالیاتی کشور و دفاع از پرونده.
کافی است این موارد را به ما بسپارید.
۷ اشتباه خطرناک در اخذ، پلمپ و ثبت دفاتر قانونی( روزنامه و کل)
آذرماه تا اواسط بهمن ماه هر سال بهترین زمان اقدام برای درخواست پلمپ و اخذ دفاتر قانونی (روزنامه و کل ) می باشد.
به لحاظ اینکه چند ماهی به پایان سال باقی مانده و معمولا دراین ایام حسابداران در شرایط عادی کار قرار دارند و فشردگی کارهای قانونی آنچنان متوجه آنها نیست . و همانطور که می دانید داشتن تجربه ثبت دفاتر قانونی و آگاهی از اصول دفتر نویسی برای حسابداران و حسابرسان لازم است، و اخذ پلمپ دفاتر قانونی وظیفه حسابداران است.
بنا به تجربه چندین ساله ام ، بعضی از حسابداران و مدیران موضوع پلمپ دفاتر قانونی را به نظر می رسد موضوع با اهمیتی تلقی نمی کنند و در الویت آنها قرار نمی گیرد .
و متاسفانه شاهد هستیم بعلت تاخیر در پلمپ دفاتر قانونی و یا نگرفتن دفاتر علی الرغم رعایت اصول حسابداری در صدور اسناد حسابداری و انجام سایر تکالیف قانونی جرایم قابل توجهی بعهده آنها قرار می گیرد .
معمولا در موضوع اخذ و پلمپ دفاتر قانونی و ثبت آن اشتباهاتی صورت می گیرد که به ترتیب الویت آنها را بررسی می کنیم .
اشتباه اول
۱-نگرفتن و یا دیر گرفتن دفاتر قانونی (روزنامه و کل)
طبق ماده ۶ و ۱۱ قانون تجارت و ماده ۹۵قانون مالیات های مستقیم کلیه اشخاص حقوقی و تشکل های قانونی و اشخاص حقیقی گروه اول و اشخاص حقیقی خاص مکلفند کلیه رویدادهای مالی خود را در دفاتر قانونی ثبت و نگهداری نمایند.
از آنجا که عنوان دفاتر قانونی به دفاتر روزنامه و کل داده می شود ، لازم است توضیحی در مورد قانونی بودن دفاتر ارایه شود.
اعتبار دفاتر روزنامه و کل و مورد استفاده گرفتن آنها برای رسیدگی های مالیاتی رعایت مقررات ماده ۱۱ قانون تجارت می باشد .
ماده ۱۱ قانون تجارت اعتبار دفاتر قانونی را منوط به پلمپ ، مهر و امضاء و ثبت در اداره ثبت شرکتها نموده است . بنابراین رعایت موارد مندرج در ماده ۱۱ ق ت مبنای قانونی بودن دفاتر روزنامه و کل قرار می گیرد .
طبق آئین نامه ماده ۹۵ ق م م اشخاص مشمول نگهداری دفاتر قانونی می بایست قبل از شروع سال مالی بعد دفاتر خود را پلمپ و اخذ نمایند .
در صورتیکه بعد از تاریخ تعیین شده دفاتر قانونی را اخذ نموده و فعالیت تجاری در سال بعد داشته باشند ، دفاتر ماخوذه مردود و مبنای رسیدگی مالیاتی قرار نمی گیردوبه همین منظور جرایمی شامل حال مودی مالیاتی می شود.
نگرفتن و یا تاخیر در اخذ و پلمپ دفاتر قانونی اشتباهی است خطرآفرین و تبعات قانونی و بار مالی به بار می آورد.
اشتباه دوم
۲-تاخیر ثبت رویدادهای مالی بیش از حد مجاز
طبق مفاد آئین اجرایی ماده ۹۵ ق م م تاخیر مجاز در ثبت رویدادهای مالی ۱۵ روز است چنانچه رویداد با اهمیتی بیش از حد مجاز در دفاتر قانونی ثبت شود . موجب بی اعتباری دفاتر قانونی می شود .
اشتباه سوم
۳-جا انداختن سند حسابداری و یا آرتیکل هنگام ثبت در دفاتر قانونی
بارها دیده شده که هنگام ثبت دفاتر قانونی سند حسابداری و یا یکی از آرتیکل های سند مرکب از قلم افتاده و ثبت نشده است که به نوبه خود از اشتباهات دفتر نویسی محسوب می شود.
اشتباه چهارم
۴-مغایرت بین اطلاعات دفاتر با اطلاعات نرم افزار حسابداری
یکی از موارد رد دفاتر قانونی مغایرت بین اطلاعات موجود در دفتر روزنامه و کل و اطلاعات نرم افزار حسابداری است . که پیشنهاد می کنیم تا انجا که می توانید دقت کنید که چنین اتفاقی پیش نیاید که در صورت کشف و ناتوانی در پاسخگویی تبعات و جرایمی برای مودی بهمراه خواهد داشت.
اشتباه پنجم
۵-عدم آگاهی از مفاد آیین نامه اجرایی ورعایت اصول دفترنویسی
آئین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م را چند بار مطالعه کنید، سپس اقدام به ثبت دفاتر قانونی کنید . دوستان حسابداری که اقدام به تحریر دفاتر قانونی می کنند لازم است رعایت اصول دفترنویسی را بکنند و مبنای اصول ثبت دفاتر قانونی آئین نامه اجرایی ماده ۹۵ق م م است .
اشتباه ششم
۶-به تاخیر انداختن ثبت اسناد حسابداری در دفاتر قانونی
یکی از اشتباهات خطرناکی که در مورد دفاتر قانونی از حسابداران دیده می شود ، به تاخیر انداختن ثبت اسناد حسابداری در دفاتر قانونی است .
حسابداران بعلت حجم کار زیاد و نگرانی و وسواسی که در نگهداری حسابها و ثبت رویدادهای مالی دارند، ثبت دفاتر قانونی در الویتشان نیست و بعضا دیده می شود که دفاتر را قبل از اینکه ماموران مالیاتی برای رسیدگی مراجعه کنند با عجله می نویسند که مواردی هم دیده شده که مشکلاتی را برای مودیان فراهم نموده است .
پیشنهاد می کنیم حسابداران در پایان هر ماه بعد از اطمینان از ثبت وقایع مالی و کنترل های لازم دفاتر قانونی را ثبت کنند وحتما می دانید بازرسان سازمان امورمالیاتی طبق ماده ۱۸۱ ق م م مجازند سر زده و بدون اطلاع قبلی برای بررسی دفاتر به شرکتها مراجعه کنند، چنانچه بازرسان ماده ۱۸۱ ق م م به شرکتها مراجعه و دفاتر ثبت نشده باشد ، طبق صورتجلسه ای موضوع ثبت وگزارش و موجب بی اعتباری دفاتر می شود .
بنابراین ثبت دفاتر قانونی را جدی بگیرید.
اشتباه هفتم
۷-جابجا نوشتن دفاتر سالهای قبل با سالهای بعد
در مواردی مشاهده می شود که حسابداران هنگام نوشتن دفاتر دقت در تاریخ ثبت دفتر نمی کنند . بعنوان مثال اسناد حسابداری سال ۹۵ را در دفاتر سال ۹۶ ثبت می کنند .
این اشتباه واقعا خطرناک و غیر قابل جبران است ، بنابراین پیشنهاد می کنیم هنگامی که دفاتر را تصمیم دارید ثبت کنید ابتدا به تاریخ ثبت و ارتباط و اختصاص دفتر به سال مالی مورد نظر داشته باشید .
امید است با دقت مطالب فوق را خوانده باشید و شایستگی و صلاحیت خود را به خوبی با صحیح نوشتن دفاتر قانونی اثبات کنید.
و این را بدانید آگاهی از نحوه ثبت دفاتر قانونی و تجربه تحریر دفاتر روزنامه و کل برای تمامی سطوح شغلی حسابداری و حسابرسی امری الزامی است.
شماره اقتصادی شرکت چیست؟
شماره اقتصادی یک شناسه اختصاصی 12 رقمی است که برای شناسایی شرکت در واحد مالیاتی استفاده میشود،
فعالیتهای اقتصادی بهصورت های مختلف انجام میشود . حمایت از فعالیت کنندگان در این زمینه و نظارت بر اعمال اقتصادی لازم به شناخت اشخاص فعال در این زمینه است. یکی از مزیتهای شماره اقتصادی کسب مجوز برای فعالیتهای تجارتی و پرداخت حقوق دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابتها و تلاشهای ناسالم میباشد.
اشخاص مکلف به ثبت نام و اخذ شماره اقتصادی:
1- کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی موضوع این دستورالعمل.
2- در مورد اشخاص حقیقی که از لحاظ مالیاتی واحدهای شغلی متعدد و مستقلی دارند، طبق مقررات این دستوالعمل مکلفند برای محل شغلی،شماره اقتصادی دریافت نمایند.
3- در اجرای ماده 107 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران برای شرکای شرکت مدنی موضوع تبصره 3 ماده 100 و یا مشارکت های موضوع تبصره ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم، یک شماره اقتصادی صادر می شود.
نحوه ثبت نام و درخواست شماره اقتصادی:
1- اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می نماید به سامانه ثبت نام مودیان و تخصیص شماره اقتصادی به نشانی www.tax.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت نام و درخواست شماره اقتصادی قدام نمایند.
2- اشخاص حقیقی و حقوقی که به موجب این دستوالعمل ملزم به دریافت شماره اقتصادی و اخذ کارت اقتصادی گردیده اند مکلفند هر گونه تغییرات از جمله انحلال، تغییر نام، تغییر شغل، تغییر نشانی و یا سایر موارد را حسب مورد حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ تغییرات مذکور، از طریق درگاه سازمان امور مالیاتی مربوطه اعلام نمایند. در غیر اینصورت هر گونه مسئولیت ناشی از آن به عهده دارنده شماره اقتصادی می باشد.
3- اشخاص حقیقی و حقوقی تا پایان زمان مهلت تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی برای دریافت و به کارگیری شماره اقتصادی بایستی حسب مورد از شماره ملی به عنوان شماره اقتصادی استفاده نمایند.
تکالیف دارندگان شماره اقتصادی:
1- اشخاص حقوقی و حقیقی موضوع بندهای الف و ب ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم مکلفند از تاریخ 1391/1/1 برای عرضه و فروش کالا و خدمات از صورتحساب فروش کالا به شرح فرم نمونه موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم استفاده نمایند و در صورت حسابهای صادره،شماره اقتصادی خود را چاپ و شماره اقتصادی خریدار را درج نمایند. درج شماره اقتصادی فروشنده با استفاده از سیستم های نرم افزاری یا صندوق های فروش در صورتحساب فروش صادره به منزله چاپ تلقی می شود.
تبصره: اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این دستورالعمل مکلفند مادامی که برای آنها شماره اقتصادی صادر نشده است، از شماره ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به جای شماره اقتصادی استفاده نمایند.
2- اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این دستورالعمل مکلفند هنگام خرید کالا و یا خدمات، شماره اقتصادی خود را جهت درج در صورتحساب به فروشنده ارائه و در مواردی که خریدار از ارائه شماره اقتصادی خودداری کند چنانچه فروشنده، مشخصات خریدار و موضوع مورد معامله را ظرف مهلت یک ماه از زمان انجام معامله به شرح فرم نمونه به اداره امور مالیاتی اعلام نماید (گزارش امتناع)، مشمول جریمه تخلف از این بابت نخواهد بود، در غیر این صورت طرفین معامله متضامناً مسئول خواهند بود.
3- درج شماره اقتصادی در قراردادها، اسناد و مدارک فروش، هنگام فروش کالا یا خدمات و صدور صورتحساب از سوی فروشنده صورت خواهد گرفت و در صورت عدم درج شماره اقتصادی خریدار، در اجرای ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و تبصره 2 آن، متضامناً مشمول خواهند بود.
4- کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این دستورالعمل اعم از وزارتخانه ها، موسسات دولتی، بانکها، شهرداریها، موسسات وابسته به دولت و شهرداریها و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از انتفاعی و غیر انتفاعی مکلفند در کلیه قراردادها، اوراق و فرمهای مورد استفاده جهت انجام معاملات خود و اعطای تسهیلات بانکی اعم از ارزی و ریالی و بیمه نامه و غیره نسبت به درج شماره اقتصادی طرفین معامله اقدام نمایند.
تبصره – درج شماره اقتصادی اشخاص حقیقی یا حقوقی خارجی که در ایران اقامت و فعالیت اقتصادی ندارند، بر روی صورتحساب صادره الزامی نمی باشد.
در اجرای بند 5-1، ارسال اطلاعات واردات می باید با درج شماره اختصاصی اشخاص خارجی انجام پذیرد.
تکالیف اشخاص ثالث:
1- گمرک ایران مکلف به درج شماره اقتصادی کلیه واردکنندگان، صادرکنندگان، حق العملکاران در اظهارنامه های گمرکی می باشد.
2- کلیه دستگاههای اجرائی مکلفند فهرست معاملات و صورت پرداخت قراردادهای خود را طبق فرم نمونه تا یک ماه پس از پایان هر فصل و همچنین حسب مورد فرم نمونه را تا یک ماه از تاریخ انجام معامله، به صورت الکترونیکی از طریق پورتال سازمان ارسال و یا در قالب فایل تولید شده از نرم افزار مربوطه به اداره امور مالیاتی ذیربط تحویل نمایند.
مسئول حسن اجرای این بند بالاترین مقام دستگاه و نیز با توجه به ماده 14 قانون ارتقاء سلامت نظام اداری ذیحساب مربوطه خواهد بود.
3- بانک ها و سایر موسسات اعتباری مکلفند ضمن اعلام مبلغ تسهیلات یا تعهدات در زمان درخواست صدور گواهی موضوع تبصره 1 ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم، شماره اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این دستورالعمل را در قراردادهای اعطای تسهیلات، ایجاد تعهدات یا هر نوع معاملات بانکی اعم از ارزی یا ریالی درج نمایند.
4- وزارت بازرگانی مکلف است در فرم های مربوط به ثبت سفارش اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این دستورالعمل، شماره اقتصادی آنها را درج نمایند.
جرائم موضوع ماده 169
1- یکی از جرائم موضوع ماده 169 مکرر عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله حسب مورد یا استفاده ازشماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود می باشد که مشمول جریمه ای معادل 10% مبلغ مورد معامله ای که بدون رعایت ضوابط دستورالعمل انجام شده است می باشد.
2- از دیگر جرائم موضوع ماده 169 مکرر عدم ارائه فهرست معاملات، مشول جریمه ای معادل 1% مبلغ معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است خواهد بود.
3- استفاده کنندگان از شماره اقتصادی دیگران نسبت به مالیات بر درآمد و همچنین جرائم موضوع ماده 169 مکرر با اشخاصی که شماره اقتصادی آنان مورد استفاده قرار گرفته است مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
4- در مواردی که خریدار از ارائه شماره اقتصادی خودداری کند و فروشنده نسبت به اجرای تکلیف موضوع بند (3-2) این دستورالعمل اقدام نماید، خریدار با توجه به مسئولیت تضامنی مشمول جریمه ای معادل 10% مبلغ مورد معامله خواهد بود.
5- عدم ارائه صورتحسابهای مربوط به خریدهای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع بندهای الف و ب ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم در سال عملکرد و سال بعد از آن که مورد درخواست ماموران مالیاتی قرار گیرد مشمول جریمه ای معادل 10% مبلغ صورتحسابهای ارائه نشده خواهد بود.
6- در صورت تعدد جرائم در بندهای 1 – 3 – 4 – 5 برای یک معامله، حداکثر جریمه قابل مطالبه 10% مبلغ مورد معامله خواهد بود و جرائم موضوع هر یک از تخلفات مذکور در بند فوق قابل جمع نخواهد بود.
7- هر گونه جعل، تقلب، معاملات غیر واقعی، سوء استفاده و تبانی اشخاص موضوع این دستورالعمل در ارتباط با صدور صورتحساب و شماره اقتصادی خلاف مقررات بوده و ضمن مسئولیت تضامنی، مطابق با قانون مبارزه با پولشویی، قانون ارتقاء سلامت نظام اداری مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر قوانین و مقررات مربوط اقدام خواهد گردید.
مشاوره مالی
بهعنوان یک مدیر، زمانی میتوانید بهترین تصمیم را برای سازمانتان بگیرید که اطلاعات مالی صحیح و تحلیلپذیری در اختیار داشته باشید. در واقع اطلاعات مالی توسط مدیران برای سه عملکرد اصلی مدیریتی شامل؛ برنامهریزی، اجرا و کنترل استفاده میشوند. همچنین این اطلاعات برای تعیین بودجه، تحلیل گزینههای مختلف از نظر هزینهای، تعدیل یا تغییر برنامهها و کنترل و نظارت بر فرایندهای جاری به کار میرود.
ما در شاخص اندیشان آتیه نگر با بررسی و تحلیل وضعیت شرکت شما و همچنین تحلیل محیط صنعتی که در آن به فعالیت مشغولید، ریسک تصمیمات مالی شما را به حداقل خواهیم رساند. خدمت مشاوره مالی ما به شما کمک خواهد کرد که نه تنها از اشتباهات جلوگیری کنید بلکه فرصتهای پیشرویتان را شناسایی و از آنها بیشترین استفاده را ببرید.
ایفای نقش مدیریت مالی در شرکتهای کوچک و متوسط
مدیران و صاحبان کسبوکار اغلب زمان سروکله زدن با اعداد و ارقام را ندارند. آنها برای اینکه در جریان وضعیت کلی شرکت قرار بگیرند و بتوانند با حفظ دقت، با سرعت بیشتری تصمیمگیری کنند، از گزارش نسبتهای مالی کمک میگیرند. نسبتهای مالی زیر معمولا در این باره برای مدیران راهنما و راهگشا هستند:
- نسبتهای سودآوری: میزان ﻣﻮفقیت ﺷﺮﻛﺖ در سودآوری؛
- نسبتهای نقدینگی: توانایی شرکت در پرداخت بدهیهای کوتاهمدت؛
- نسبتهای فعالیت: میزان ﻛﺎرآیی ﺷﺮﻛﺖ در بهکارگیری منابع؛
- نسبتهای اهرمی: میزان تأمین نیازهای مالی شرکت از طریق بدهی (منابع دیگر)؛
- نسبتهای ارزشگذاری و رشد: میزان پتانسیل شرکت برای رشد در آینده.
البته نسبتهای دیگری مانند کیفیت سود، کیفیت فروش و … هم وجود دارند که در صورت لزوم آنها هم محاسبه، ارائه و تحلیل میشوند.
اغلب مدیران با وجودی که میدانند این نسبتهای مالی تصویر بسیار جامعی از وضعیت شرکتشان ارائه میدهد اما کمتر از آن استفاده میکنند؛ چون تحلیل وضعیت با این نسبتها اصول خاصی دارد. همچنین به تجربه زیادی در زمینه تصمیمگیری نیاز دارد.
ما در شاخص اندیشان آتیه نگر نسبتهای مالی را متناسب با مقتضیات شرکت شما و با توجه به شاخصهای موجود در صنعت، همچنین با توجه به اطلاعات سالهای پیشین، تحلیل میکنیم.
در گام بعد، تلاش میکنیم تا علت بهبود یا تضعیف هر نسبت را برایتان ریشهیابی کنیم. در نهایت راهکارهای پیشنهادیمان را برای خروج از بحران یا افزایش بهرهوری مالی و عملیاتی به شما ارائه میدهیم.
سند نهایی مشاوره مالی به شما کمک میکند نقاط قوت و ضعف کسبوکار خود را شناسایی کنید. همچنین بهترین راهکارها را برای بهبود نقاط ضعف و بهرهگیری از نقات قوت مالی شرکتتان به کار بگیرید.
اصلاح حسابها
در همه شرکتها دلایل مختلفی مثل عدم تسلط کافی به استانداردهای حسابداری و جزئیات فرایندی شرکت، نبودن هماهنگی بین تمامی کارمندان بخش مالی و حسابداری و … باعث میشود خطاهایی در امور مالی شرکت رخ دهد. این خطاها علاوه بر اینکه سبب میشوند گزارشهای مالی نهایی قابل اعتماد نباشند، حتی میتوانند شما را با مشکلات بیمهای و مالیاتی جبرانناپذیری مواجه کنند.
شاخص اندیشان آتیه نگر با بررسی تمامی اسناد، مدارک و حسابهای دریافتنی و پرداختنی، همه خطاهای موجود و مغایرتها را شناسایی و رفع میکند تا این نگرانیها کاملا برای شما برطرف شود.
مشاوره در حوزه منابع انسانی
ارائه مشاوره در حوزه منابع انسانی در حیطه قوانین کار و تامین اجتماعی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد پرسنل شما، از دیگر خدمات قابل ارائه شاخص اندیشان آتیه نگر در این حوزه است. همچنین با توجه به تغییرات قوانین تامین اجتماعی در خصوص حسابرسی دفاتر، به لحاظ رعایت قانون مزبور و خصوصا ماده ۳۸ آن، ما در شاخص اندیشان آتیه نگر یک سرویس کاملا اختصاصی برای بررسی دفاتر و مدارکتان با هدف عاری بودن از هرگونه خطایی که منجر به اخذ حق بیمه و جرائم بسیار گزاف شود، ارائه میکنیم.
مشاوره در حوزه تامین مالی
مشاوره در حوزه تامین مالی برای شروع یا توسعه پروژههای شما از دیگر خدمات قابل ارائه در حوزه مشاوره مالی این شرکت است. ما با تکیه بر شبکهای از سرمایهگذاران در تامین مالی و نظارت بر شراکت پروژههای سود آور و اثربخش شما را یاری میکنیم.
از اصلیترین وظایف ما در شاخص اندیشان آتیه نگر؛ توانمند کردن شما برای اتخاذ بهترین تصمیمات مالی است.